Страховика виключено з реєстру фінансових установ

Страховика виключено з реєстру фінансових установ, страхового брокера – включено до реєстру страхових та перестрахових брокерів.

Національний банк України виключив з Державного реєстру фінансових установ ПРАТ “ОДЕСЬКА РЕГІОНАЛЬНА СТРАХОВА КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 31277606) та включив до Державного реєстру страхових та перестрахових брокерів ТОВ “БРОКЕРТІМ” (ЄДРПОУ 42291104). Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 30 червня та 03 липня 2023 року. ПРАТ “ОДЕСЬКА РЕГІОНАЛЬНА СТРАХОВА КОМПАНІЯ” анульовано останню ліцензію на здійснення страхової діяльності та виключено з Державного реєстру фінансових установ на підставі заяви страховика, керуючись особливим порядком під час дії воєнного стану.

Згідно з останньою поданою ПРАТ “ОДЕСЬКА РЕГІОНАЛЬНА СТРАХОВА КОМПАНІЯ” звітністю за І квартал 2023 року станом на 31 березня 2023 року обсяг страхових премій компанії становив мінус 574,8 тис. грн, балансова вартість активів – 105 597,2 тис. грн, страхові резерви – 0,0 тис. грн. Частка ринку компанії за страховими преміями становила 0,0% від загального обсягу ринку.

Довідково
Особливий порядок відкликання (анулювання) усіх ліцензій на здійснення страхової діяльності та виключення відомостей про страховика з Державного реєстру фінансових установ передбачений у пунктах 1810, 1817 постанови Правління Національного банку України “Про врегулювання діяльності учасників ринку небанківських фінансових послуг, небанківських фінансових груп, учасників платіжного ринку, колекторських компаній та юридичних осіб, які отримали ліцензію на надання банкам послуг з інкасації” від 06 березня 2022 року № 39 (зі змінами).

Посилання на сайт НБУ